Людина Творець Свого Життя чи Що Таке СПАС

Існує багато різних традицій, які допомагають розкрити свій особистий потенціал і зрозуміти як влаштований світ, в якому ми всі живемо. Хтось вдаряється у Вєди, щоденні медитації, афермації або в шаманські традиції, описані Карласом Кастанедою, є також ті, хто вивчає та застосовує інфо-енерго-космо практики. Дуже рідко хто починає вивчення світу енергій і тонких планів з традиції, яка властива тому місцю, де він або вона народилися, або тих родових знань, які закладені в генетичному коді людини.

Однією з давньослов’янських систем, що народилася на території, на даний момент відомою як Україна є СПАС. Знання СПАСу часто приписується до козаків характерників та отаманів Запорізької Січі. Деякі історичні джерела свідчать, що козаки характерники могли зупиняти кулі, проходити невидимими крізь загони ворога, напускати туман, вивідувати будь-які секрети та багато іншого. Насправді поняття СПАС набагато ширше практик, які можна застосовувати на полі битви. У першу чергу стан СПАСу дозволяє побачити енергетичні поля людей, тварин і рослин, вилікувати себе та близьких, прибрати нанесений негатив і знати як від нього захищатися, а так само багато іншого, що може здаватися надздібностями.

«СПАС — це система розширення уявлень та можливостей людини для найбільш повної та гармонійної взаємодії зі Світом. Жити в гармонії з природою, не порушуючи Законів Всесвіту, — аксіома для виживання людини, а можливості людини як у фізичному, так і психічному планах невичерпні.»
— з книги «Зберігач Знань», Віктор Черніков (Топор’)

Те, що багато хто вважає екстрасенсорними або над-здібностями насправді просто забуті знання та вміння наших предків. Всі ці знання та вміння існують у ДНК людини, залишається тільки їх у собі розкрити та використовувати на благо собі, своїй сім’ї та оточуючим.

Відмінною рисою знань про СПАС є практика. Кожен із бажаючих навчитися цій науці має пройти свій шлях та напрацювати свій власний досвід використання технік СПАСу. Практика є критерій істинності і тому ці знання неможливо отримати через онлайн семінари або консультації. Людина повинна відчути і сама прожити техніки СПАСу для того, щоб вона могла їх самостійно використовувати без шкоди для себе і оточуючих.

В результаті отримання знань про СПАС людина стає вільною, але це не означає, що вона може робити все, що тепер заманеться. Набуваючи волю, людина стає відповідальною не лише за свій вибір у житті та діяння, а й за свої помисли та вчинки. Людина в СПАСі стає на шлях творця свого життя. Він або вона відкриває здатності перетворювати та покращувати реальність у якій живе, включаючи інших людей.

Ось ще кілька слів про СПАС із книги «Хранитель Знань» засновника Київської школи «Самбатос» Віктора Чернікова (Топор’): «СПАС ВЕЛИКИЙ — це щось більше, ніж набір практик та рецептів. Той, хто зуміє вловити подих Спаса, зрозуміє, що немає в житті випадковостей і нісенітниць, а є наш особистий Шлях, який вписаний у Шлях Великого Всесвіту. Зробивши перший крок на цьому шляху, Ви зрозумієте: Вам допомагають усі сили Всесвіту, душі предків. Ви відчуєте, як життя стрімко змінюється на краще — всі сторони існування прийдуть у норму. Ви отримаєте від життя те, що притаманне лише Вам. Дозвольте собі це зрозуміти та прийняти. І тільки Ваше прагнення і бажання змінити себе, а через себе і навколишній світ, допоможуть у цьому.»

Потрібні Вам знання СПАСу чи ні, вирішувати Вам самим, адже в результаті не так важливо що ти можеш дати або взяти, важливо той стан усвідомленості та щастя, яке ти можеш досягти для того, щоб поділитися ним з іншими.

Інструктор Київської школи СПАС Самбатос
Дмитро Чернявський